Известие

Collapse
No announcement yet.

Колата "умира" непрекъснато и без причина.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
    Другите ще кажат със сигурност, но мисля че ако смениш ECU-то, после няма да може да запалиш, със сегашния ключ. Не знам каква е процедурата, да обучиш ECU-то, за стария ключ. Май е най-добре, да си вземеш всичко в комплект. Нека кажат спецовете.
    Само комплект излиза по-евтино. Пиши на ЛС да ти обясня, ако искаш
    Вдясно от дроселовата клапа имаш една маса на двигателя - провери я и в двата края. Освен това имаш една маса от компа до бобините - тя също е много важна и ако не е в ред гаси колата в движение когато си пожелае

Comment

Колата е 156, 1.8тс, седан, произведена в края на 99-та, незнам ЦФ кое е двигателя, ако трябва и ВИН ще дам или номер на еку-то.
      Иначе преди да измеря дали стига захранване, няма да взимам комплекта, ще е глупаво.
      Търсих в ръководството за пиновете на еку-то, но не успях вчера да намеря нищо, за масите ще погледна пак схемата, явно съм пропуснал някоя. Тази на бобините е проверена и почистена, но в дясно на дросела не съм гледал.
      Ex ALFA 156 1.8TS
      Now ALFA 159 1.9JTDm
      "How hard can it be?" - Въпрос, който си задавам преди да подхвана нещо.

Comment

Първоначално публикувано от Verm1n Покажи съобщение
        Колата е 156, 1.8тс, седан, произведена в края на 99-та, незнам ЦФ кое е двигателя, ако трябва и ВИН ще дам или номер на еку-то.
        Иначе преди да измеря дали стига захранване, няма да взимам комплекта, ще е глупаво.
        Търсих в ръководството за пиновете на еку-то, но не успях вчера да намеря нищо, за масите ще погледна пак схемата, явно съм пропуснал някоя. Тази на бобините е проверена и почистена, но в дясно на дросела не съм гледал.
        Извинявам се, тя се пада вляво, на двигателя е

Comment

При липса на комуникация с диагностиката, трябва да се мери наличие на +12V (на контакт) на пиновете от скицата:

Трябва да се премери и дали има шаси на корпуса на компютъра (напрежение 0V. между минусовата клема на акумулатора и корпуса на компютъра).

Най-добре е меренето да се прави, като първо се локализират проводниците за въпросните пинове и след това да се пробожда изолацията им за да бъде конекторът включен в компютъра по време на меренето.

Трябва и внимателно да се огледа състоянието на въпросните 4 пина, защото проблемът може да е и в контактуването им към тези на конектора.

Обърни внимание и на това, дали когато се загуби комуникацията с диагностикака, свети светодиода на адаптера на диагностичния кабел.
          Last edited by ecotronic; d.m.y г., 21:01.

159 1.8 MPI
          166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
            При липса на комуникация с диагностиката, трябва да се мери наличие на +12V (на контакт) на пиновете от скицата:

Трябва да се премери и дали има шаси на корпуса на компютъра (напрежение 0V. между минусовата клема на акумулатора и корпуса на компютъра).

Най-добре е меренето да се прави, като първо се локализират проводниците за въпросните пинове и след това да се пробожда изолацията им за да бъде конекторът включен в компютъра по време на меренето.

Трябва и внимателно да се огледа състоянието на въпросните 4 пина, защото проблемът може да е и в контактуването им към тези на конектора.

Обърни внимание и на това, дали когато се загуби комуникацията с диагностикака, свети светодиода на адаптера на диагностичния кабел.
            Благодаря много за помощта и насоките, при първа възможност ще споделя резултати.
            Ex ALFA 156 1.8TS
            Now ALFA 159 1.9JTDm

Comment

Има развитие, пробвах да меря захранването на пиновете, на 7,8 при подаване контакт не идваха 12в, а на на 17,18 се появяваха(това при изправност), може и при мен да е проблема(мерих с игли в пиновете), не знам. Та докато се чудих как да направя упражнението с оголването на изолацията и меренето при сложена букса ми изскочи ЕКУ на много добра цена и направо го смених, беше в комплект с транспондер и чип.
              Досега съм минал около 300км.(половината градско), няма помен и от проблема, трябва да мина още километри да съм на 100% сигурен, че всичко е наред, но ако повече не пиша в темата значи няма повече изнанади.
              Благодаря на всички за помощта и дано не ми се налага да пиша повече в тази тема!
              Ex ALFA 156 1.8TS
              Now ALFA 159 1.9JTDm

Comment

Working...
              X